Dr. DANIELA IONESCU

Medic specialist pediatru

Program

Luni, Miercuri - 14:00 - 20:00

Marti, Joi - 08:00 - 14:00

Vineri - 08:00 - 14:00

Programarile se fac numai la numarul de telefon 021.413.53.79, nu prin e-mail.

Dr. CAMELIA STOICA

Medic specialist pediatru.

Program

Luni, Miercuri - 08:00 - 14:00

Marti, Joi - 14:00 - 20:00

Vineri - 14:00 - 20:00

Programarile se fac numai la numarul de telefon 021.413.53.79, nu prin e-mail.

Avem Contract cu CASMB si eliberam retete gratuite/ compensate.

Consultatiile cu bilet de trimitere sunt GRATUITE.

Pretul unei consultatii fara bilet de trimitere este de 70 de lei.

Cele mai frecvente boli intalnite la copii

Cele mai frecvente boli pediatrice intalnire de medici sunt anemiile, balbismul, dermatita de scutec, enurezisul nocturn, intoleranta la lactoza, obezitatea la copii, boli ale copilariei (oreion, rubeola, pojar, varicela) sau scarlatina. Alte boli tratate sunt autismul, defectele congenitale, encefalopatiile, epilepsiile, citomegalovirusii sau paraliziile de origine cerebrala.

Anemia - afectiune a sangelui care apare atunci cand nivelul de cellule rosii din organism scade. Aceasta afectiune poate conduce la probleme de sanatate, deoarece celulele rosii contin hemoglobina care transporta oxigenul in tesuturile organismului. Anemia poate genera o serrie de complicatii, cum ar fi oboseala si stressful la nivelul organelor.

Balbismul – tulburare de vorbire care se manifesta prin repetarea sau prelungirea de cuvinte, siabe sau fraze. Afectiunea este agravata de stress, oboseala si emotii, fiind mai putin vizibila atunci cand pacientul este relaxat.

Dermatita de scutec –dermatita sub forma de mozaic, de culoare rosu aprins, care apare pe fundul copilului.

Udarea patului (Enurezisul nocturn) – este urinarea involuntara in timpul somnului la copii care isi controleaza vezica urinara atunci cand sunt treji. Frecventa acestei afectiuni este mai mare in randul baietilor decat al fetelor. Inainte de varsta de 6-7 ani, nu reprezinta o cauza de ingrijorare, deoarece mecanismul de control al vezicii pe timpul noptii nu este inca instalat.

Intoleranta la lactoza – afectiune care apare la persoanele ce au probleme in a digera lactoza, un tip de zahar din lapte si produse lactate.

Obezitatea infantila – afectiune grava care afecteaza copiii si adolescentii si se care se manifesta prin depasirea cu mult de catre copil a greutatii normale pentru varsta lui sau pentru inaltimea pe care o are. Poate genera probleme de sanatate grave precum diabet zaharat, hipertensiune arterial si colesterol ridicat, dar si probleme precum depresie sau scaderea increderii in sine.

Oreionul – boala cauzata de un virus raspandit in mod normal prin intermediul salivei si care poate afecta mai multe parti ale corpului, dar cu precadere glandele salivare.

Rubeola - este o infectie care afecteaza pielea si ganglionii limfatici, cauzata de virusul rubeolei ce se transmite prin secretiile nazale sau din gat. Este periculos in cazul femeilor insarcinate, pentru ca se poate transmite fatului, dar este o boala usoara la copii.

Rujeola (pojar) – infectie respiratorie extrem de contagioasa cauzata de un virus care cauzeaza o eruptie pe toata pielea corpului. Simptomele acestei boli sunt similar celor ale gripei, pojarul manifestandu-se prin febra, tuse si rinoree (cursul nasului). Se raspandeste prin respiratie si este foarte contagioasa, motiv pentru care trebuie luate precautii de carantina pentru toate cazurile suspecte de rujeola.

Varicela – boala frecventa cauzata de virusul zoster, care apartine familiei herpesvirusurilor. Apare cel mai adesea la finalul iernii sau inceputul primaverii si este foarte contagioasa pentru persoanele care nu au imunitate. Virusul se raspandeste prin aer si contact fizic. Desi nu este o boala grava la copiii cu o stare buna de sanatate, gravitatea ei poate varia, fiind mai severa la gravide, nou-nascuti, persoane cu varste de peste 15 ani si la persoanele care au probleme de imunitate.

Scarlatina – cauzata de o infectie cu o bacterie numita streptococ de grupa A ce cauzeaza o iritatie de un rosu aprins, de a care.. Bacteria produce o toxina (otrava) care poate cauza iritatia « rosu aprins » de la care provine numele acestei boli.Spre deosebire de anumite alte boli ale copilariei cum sunt rujeola si rubeola, scarlatina nu poate fi lasata sa isi urmeze cursul si aceasta deoarece streptococul este o bacterie foarte periculoasa.

Contact

Te asteptam la sediul nostru aflat la ADRESA: Strada Cetatea Histria, numarul 12, etaj 1, sector 6, Bucuresti (in spatele parcului Moghioros, incinta Policlinicii Cetatea Histria).

Coordonate GPS: N 44.42042°, E 26.02306°

Programarile se fac exclusiv la numarul de TELEFON: 021.413.53.79

E-MAIL: office@dalimedical.ro programarile nu se fac pe adresa de e-mail, doar la telefon.

WEBSITE: www.DaliMedical.ro

Ia legatura cu noi

Prin intermediul acestui formular de contact ne puteti solicita informatiile dorite:

Prelucrare date GDPR

*Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal

*completare campuri obligatorie.